Laatste nieuws

Zoeken op deze website?

Over ons

Bij Nature’s Gold wordt een jaarrond witlof geproduceerd in een breed scala aan verpakkingen. Per jaar wordt ruim 5 miljoen kg witlof geproduceerd. Ons product wordt uiteindelijk geconsumeerd in onder andere België, Zuid-Frankrijk, Nederland, Duitsland, Polen, Oostenrijk, Zwitserland en de VS.

Bij Nature’s Gold gaat kwaliteit en continuïteit voor kwantiteit. Continuïteit in de levering van een kwalitatief hoogwaardig product heeft ervoor gezorgd dat we in 33 jaar gegroeid zijn naar het bedrijf dat er nu staat.

Op 1 september 2018 zijn we gestart op onze tweede productie locatie. Hierdoor kan de productie in Zundert verder worden geoptimaliseerd en kunnen we een grotere diversiteit aan verpakkingen maken. In Zundert produceren we kroppen vanaf 150 gram en in Langeweg kroppen tot 150 gram.

In Zundert richten we ons met de oogst op verpakkingen van 5 kg in verschillende dozen en kistjes. In Langeweg richten we ons op allerlei verschillende soorten kleinverpakking: schaal met rekfolie, flow-pack los, flow-pack op schaal, kilo zakken, etc., etc.

Vanaf seizoen 2018-2019 wordt er circa 200 hectare aan wortels voor ons geteeld, op 25 tot 30 verschillende percelen. Deze percelen zijn verdeeld over het Zuidwesten van Nederland, de Noordoostpolder, Flevopolder, België en Noord-Frankrijk.

Door de uitbreiding in koelcapaciteit in 2018 kunnen bijna alle wortels op locatie Zundert worden gesorteerd en bewaard. Op deze locatie kunnen circa 4.800 kisten worden bewaard (à 2 m²).

In Zundert hebben we 15 trekcellen met een capaciteit van 224 trekbakken à 1,2 m², plus een reserve cel van 168 trekbakken. Doordat het witlof voor elke oogst dag in een aparte cel groeit, kan het klimaat per cel optimaal worden gestuurd. In Langeweg hebben we 4 trekcellen van 4 rijen. Elke rij heeft een capaciteit van 87 trekbakken à 1 m².

In totaal zijn dagelijks circa 40 mensen voor ons aan het werk, om witlof in te planten, te telen, te oogsten en te verpakken.

Onze afzet wordt georganiseerd door BelOrta. BelOrta draagt zorg voor het leveren aan verschillende retailkanalen, exporteurs, groothandelsmarkten en groentespeciaalzaken.

.