Laatste nieuws

Zoeken op deze website?

Historie

Aan de Meirseweg in Zundert is witlofbedrijf ‘Nature’s Gold’ gevestigd. Het bedrijf is opgestart door Peter en Anne-Marie van Dongen in 1986, met een trek op hydrocultuur.

Na circa 8 jaar in maatschap te zijn ingegroeid in het bedrijf, heeft zoon Gijs in 2007 het bedrijf volledig overgenomen van zijn ouders.

Vanaf 2011 werkt dochter Sophie parttime voor de onderneming om vooral op financieel en administratief gebied alles in goede banen te leiden. Hierbij komt haar 14 jaar ervaring als financieel adviseur in de glastuinbouwsector goed van pas.

Vader werkt nog steeds mee op het bedrijf en zorgt er op die manier voor dat waardevolle ervaring behouden blijft voor de onderneming en wordt overgedragen aan de volgende generatie.

In de afgelopen ruim 30 jaar is de onderneming gegroeid van een teeltoppervlak van circa 12 ha aan wortels naar circa 200 hectare. In meerdere fases is de zowel de trekcapaciteit voor het witlof als de bewaarcapaciteit voor de wortels gerenoveerd en uitgebreid. Tevens zijn, onder andere in 2004, grote stappen gemaakt op het gebied van automatisering. Door de komst van een geautomatiseerd intern transportsysteem zijn heftruckbewegingen in de bedrijfsruimte tot een minimum beperkt.

De laatste uitbreiding op locatie Zundert dateert van voorjaar 2017. Hierbij is de trekkerij met 33% vergroot. Belangrijkste voordeel in deze uitbreiding is de verbeterde mogelijkheden voor klimaatsturing, aangezien er nu voor elke oogstdag een aparte trekcel is. Tevens is er een extra trekcel, waardoor kan worden ingespeeld op extra vraag van afnemers.

Tevens is in 2018 op locatie Zundert een nieuwe koelcel gebouwd. Hierdoor kan een groot deel van de wortels onder eigen beheer worden bewaard.

Daarnaast heeft Nature’s Gold in september 2018 een tweede locatie overgenomen in Langeweg. Hier wordt met name fijner witlof geproduceerd voor diverse kleinverpakkingen. Door deze overname kan locatie Zundert haar productie verder optimaliseren. Doordat de kleinste witlofwortels in Zundert niet meer worden opgezet (maar in Langeweg), is de spreiding in wortelformaat kleiner en is het witlof nog uniformer.

.